חיפוש

פעילות נמרצת של מנהל איכות סביבה ותברואה

מזה כחודש ימים הולכות ומתרבות פניות תושבים בשעות הלילה למוקד העירוני של מועצת גן יבנה בדיווח על ריחות חריפים וצריבה בעינים.

בניסיון לאתר את הסיבה לריחות, פנתה המועצה לאיגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל-יבנה, יחידת סמך של המשרד להגנת הסביבה. פניות נוספות נעשו למשרד החקלאות ולמחלקות איכות הסביבה ברשויות הסמוכות.

מנהל מחלקת איכות סביבה ותברואה במועצה, אבי מנצור יחד עם גד עופר רכז סביבה חקלאית ופסולת מוצקה באיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה יצאו בעקבות כל קריאה שהתקבלה בלילות ובשעות בוקר מוקדמות. משעלתה הסברה שמקור הריחות מכיוון דרום סיירו בישובים בהיקף גן יבנה וניסו לאתר דליקות חוזרות ונשנות בשטחים חקלאיים.

בסוף השבוע שעבר נמסרה הודעת איגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה, לפיה מקור ריח בעירת הפסולת הוא מאתר "רתמים", ותלונות מתקבלות לפי כווני הרוח.

בהודעת האיגוד נכתב כי בעירת הפסולת באתרים הצמודים "רתמים" וא.א. אשדוד" מוכרים מזה שנים ומטופלים ברמה הארצית על ידי רשות מקרקעי ישראל והמשרד להגנת הסביבה.

תחילת הבעירות מחפירת האתרים שבבעלות רשות מקרקעי ישראל על ידי מחפשי מתכות, תוך הצתת הפסולת לצורך חישוף המתכות מהפלסטיק המצפה אותן.

ממשלת ישראל קיבלה החלטה להקצאת 63 מליון שקלים לצורך העבודות לכיבוי הבעירות בשני האתרים, ובשבוע שעבר פירסמה רשות מקרקעי ישראל את המכרז, כך נמסר למועצה על ידי האיגוד.

המועצה תמשיך לעקוב אחר הטיפול בעניין למול איגוד ערים לאיכות הסביבה ולעדכן ככל שיידרש.

מבזקים

שינוי גודל גופנים