חיפוש

הודעה מטעם מועצת גן יבנה:

בעקבות שיחות שקיימו בכירי המועצה עם שר האוצר משה כחלון ובכירים נוספים במשרד הפנים הגענו להבנות על מיתון משמעותי בהעלאת הארנונה למגורים לתעריף נמוך של 0.7% בלבד במקום 5%, למענכם התושבים.

מיתון העלאת הארנונה למגורים התאפשרה, בין היתר, בזכות קבלת סכום של כ-2.5 מיליון שקלים שקיבלנו לדרישתנו בשנה זו מהכנסות הארנונה מבסיס חצור הסמוך.

התהליך כלל משא ומתן ומאומץ שכלל פגישות ופניות רבות למשרדי הפנים והאוצר ושהוביל בסופו של דבר גם לקבלת הבטחה כי הוועדה הגאוגרפית שקמה על מנת לבחון את חלוקת הכנסות הוגנת מהכנסות הארנונה המתקבלות מהשטחים הסמוכים לבסיס חצור ומפארק ראם תסיים עבודתה בהקדם האפשרי על מנת לסייע בתקצוב נוסף והכנסות נוספות למועצת גן יבנה.

בנוסף, מתוך מטרה להקל על התושבים גם בטווח הארוך קיבלו חברי הנהלת המועצה החלטה שלא לבקש העלאת ארנונה חריגה לשנת 2020.

כפי שהבטחנו אנחנו גם מקיימים – היכן שנוכל לסייע ולהקל על התושבים נעשה כן.

קישור למסמך מטעם משרד הפנים והאוצר –  גן יבנה

מבזקים