חיפוש

גן יבנה ציינה את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה

טקסי זיכרון התקיימו באנדרטה המרכזית, באנדרטה לזכר נפגעי פעולות האיבה, בבית העלמין ובנוסף בכלל בתי הספר והתיכונים בגן יבנה

גן יבנה ציינה את יום הזיכרון במגוון טקסים יישוביים. עצרת הזיכרון המרכזית (17.4) התקיימה במתחם האנדרטה המרכזית בגן העיר בהשתתפות אלפים מתושבי גן יבנה, ראש המועצה, חבריה, עובדיה ומשפחות שכולות. במהלך הטקס נקראה תפילת יזכר על ידי שלמה ממן, תפילת קדיש על ידי הרב משולם צוברי, יו"ר סניף 'יד לבנים' בגן יבנה, קלמן פרומוביץ', נשא נאום מרגש וכך גם ראש המועצה. בסיום הטקס התקיים רגע מצמרר כאשר  אלפי המשתתפים שרו יחד את ההמנון הלאומי 'התקווה'.

למחרת התקיימו טקסי זיכרון נוספים, טקס הזיכרון בבית העלמין וטקסים נוספים בבתי הספר השונים. השנה, לראשונה, התקיים טקס זיכרון מיוחד באנדרטה לזכרם של נפגעי פעולות האיבה תושבי גן יבנה בהפקה של בית הספר 'נופי מולדת'. במועצה הוחלט כי הטקס יהפוך למסורת ויתקיים מעתה מידי שנה.

מבזקים

שינוי גודל גופנים