חיפוש

אולפן עברית לעולי אתיופיה בגן יבנה

עולי אתיופיה

בתחילת יוני נחנך בגן יבנה אולפן ללימוד השפה העברית, לטובת עולי אתיופיה המתגוררים בישוב.

פתיחת האולפן הינה פועל יוצא של פעילות המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית גן יבנה, שנועדה לסייע בקליטתם של עולי אתיופיה.

בגן יבנה מתגוררות כ-90 משפחות מעולי אתיופיה, בטווחי גיל שונים.

"ביקשנו לפתוח אולפן למען המבוגרים, שהעברית עדיין לא שגורה בפיהם, אך הם זקוקים לה בהתנהלותם היומיומית, בעבודה ובכל מסגרת חיים בה הם פוגשים", מסבירה זיוה גטה, מגשרת במחלקה.

לשם כך נעשתה פנייה אל משרד הקליטה, אשר נעתר לבקשת הרשות לפתוח את התכנית בה מושקעים 24 אלף שקלים, תוך השתתפות של הרשות המקומית בחלק יחסי.

האולפן מונה 24 עולות ועולים, שיגיעו מעתה למפגשים בני שעתיים, פעם בשבוע.

הבקשה לפתוח אולפן עלתה מתוך שיחות עם ציבור העולים, שציינו שסגירת פערי השפה מהותית מאד עבורם בהתנהלות היומיומית. מסביר מנהל המחלקה לשירותים חברתיים גבי גולדשטיין. "ככל שישלטו טוב יותר בעברית, יוכלו לעזור לילדיהם להתקדם בלימודים, הוסיף.

דרור אהרון ראש המועצה: "זו חובתנו המוסרית והלאומית לסייע ככל האפשר בקליטה תרבותית וחברתית של קהילת העולים. מסגרת אולפנית נועדה לא רק להקנות את השפה העברית לעולים שמבקשים לרכוש לעצמם לשון תקשורת נאותה, אלא גם להשתלב בצורה אפקטיבית יותר בחברה הישראלית ובתרבותה".

מבזקים

שינוי גודל גופנים