המועצה שמה סוף לחניית משאיות ואוטובוסים בתחומי גן יבנה

4/07/2017
המועצה שמה סוף לחניית משאיות ואוטובוסים בתחומי גן יבנה (הגדל)

רשות התמרור המקומית של מועצת גן יבנה בישיבתה האחרונה מיום 6.6.17 אישרה הצבת תמרורי איסור כניסה לתחומי גן יבנה וחניה בשכונות מגורים לרכבים שמשקלם מעל 4 טון.

מתוך רצון להגביר את בטיחות התושבים בכלל והילדים בפרט, הוחלט להחיל איסור זה משעה 1700 בכל יום ועד לשעה 0600 בבוקר שלמחרת.

חניית הרכבים הכבדים כאמור, תותר באיזור התעשיה בלבד. בכוונת המועצה לבצע אכיפה קפדנית כלפי העוברים על האיסור .

מן המועצה המקומית גן יבנה נמסר כי ההחלטות נובעות ממדיניות ראש הרשות להגביר את הבטיחות ולשפר את איכות חיי התושבים.

לבעלי המשאיות/האוטובוסים יופץ פרסום פרטני באמצעות הפיקוח העירוני, דבר שנועד לאפשר תקופת הסתגלות סבירה.

במקביל תיערך פניה לחברות התחבורה הציבוריות (אגד, אפיקים וכיו"צ )וכן לחברות הסעה פרטיות המוכרות כפועלות בתחומי הישוב.

"גם אם הפעולה תעורר תרעומת ראשונית בקרב נהגי הכלים הכבדים, אנו מעמידים את בטיחות התושבים ואיכות חייהם בעדיפות גבוהה יותר", אומר ראש המועצה דרור אהרון. "צעד זה יתרום גם לאוויר נקי יותר ולשקט רב יותר ברחובות הישוב", הוא מסכם.