נוער מצויין

18/05/2017
נוער מצויין (הגדל)

למעלה מ-10 אחוזים מבוגרי גן יבנה יצאו בשנה הבאה לשנת התנדבות בקהילה.  במועצה מייחסים את הגידול במספר המתנדבים מדי שנה לפעילות נמרצת בתחום האזרחות הפעילה.

במוצאי שבת האחרונה התקיים ערב הוקרה לתלמידי י"ב שעם סיום לימודיהם יצאו לשנת התנדבות בקהילה, בין אם במסגרת שנת שירות לפני הצבא ובין אם למכינות הקדם-צבאיות.

זאת במסגרת תכנית אזרחות פעילה שנפתחה  לפני 8 שנים במסגרת פעילות זיקה ויחידת הנוער. מטרת התכנית לעודד את הבוגרים לצאת לשנת התנדבות בקהילה במהלכה הם תורמים מכוחותיהם לקידום החברה הישראלית ופועלים בעיירות פיתוח, פנימיות ועוד.

הפרויקט כולל השתתפות תלמידים ב'כנס שדרות לחברה' הדן בסוגיות שונות בחברה הישראלית, השתלמויות ייחודיות למורים לאזרחות ורכזי אזרחות פעילה בתיכונים, ירידי חשיפה המתקיימים בתיכונים ומפגישים את התלמידים עם נציגים ממסלולים שונים של שנת שירות ומכינות קד"צ.

בערב הוקרה ליוצאים שהתקיים במוצאי שבת האחרונה במועדון הנוער "הנקודה" בישוב, נרשמה נוכחות של למעלה מ-40 בני נוער, כמעט 11 אחוזים ממספר הבוגרים במחזור הנוכחי.

ערב ההוקרה נועד להפגיש בין היוצאים לשנת שירות ומכינות לבין בוגרים שחזרו לישוב, כדי שייעצו להם ויחלקו איתם מחוויותיהם.

את הערב כיבדו בנוכחותם ראש המועצה  דרור אהרון, חבר המועצה מחזיק תיק הנוער והספורט אילן רביבו, מנהלת יחידת הנוער מאיה ברנר, מנהלת תכנית "זיקה" הילה אלחיאני ומזכ"ל תנועת הנוער הלאומי נסים שלם.

דרור אהרון ראש המועצה התרגש לדעת שאחד מכל 10 בני נוער מגן יבנה יצא בשנה הבאה לשנת התנדבות בקהילה, תוצר של  עשיה משמעותית של המחנכים ורכזי אזרחות פעילה בבתי הספר, עבודת הסברה מאומצת בתנועות הנוער העלאת מודעות וכן מפגשים בלתי אמצעיים עם בוגרים אחרים, שכבר יכולים להעיד על האופן בו הם יצאו נתרמים מהפעילות.

"מדובר בנתונים מדהימים", מציין ראש המועצה. "שמחתי מאד לפגוש הערב את דור המנהיגים הבא. מערכות החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית בגן יבנה מכוונות את הבוגרים לאזרחות פעילה ותורמת, והנה אנו קוטפים את הפירות. אני מאמין שבוגרים אלו יהיו שדרת המנהיגות הבאה של הישוב ומקווים שיחזרו אליו לאחר השירות הצבאי וישתלבו בתפקידי מנהיגות שונים".