דרישות המועצה לפיתוח עוגנים כלכליים מתממשות

6/04/2017
דרישות המועצה לפיתוח עוגנים כלכליים מתממשות (הגדל)

יוצאת לדרך תכנית להכפלת  איזור התעשייה הדרומי של גן יבנה. במקביל מקודמת הרשאה לאיזור תעסוקה חדש במערב הישוב. אישורו יביא להגדלת שטחי תעסוקה ותעשייה בגן יבנה פי 4.

ביום חמישי התקיימה ישיבת התנעה בין ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, לעמוס ברנדייס, מנכ"ל "ברנדייס אדריכלות ותכנון עירוני ואיזורי בע"מ",  חברת תכנון הפועלת מטעם רשות מקרקעי ישראל להובלת תכנית הרחבה לאיזור התעשייה הוותיק של גן יבנה. כלל שטחיו, המסתכמים בכ-200 דונם, משמשים לתעשייה קונבנציונלית, מאוכלסים במפעלי low-tech, מחסנים לוגיסטיים גדולים ומוקדי מסחר ותעסוקה קטנים.

בישיבה הוצג מיקום גן יבנה במרחב, היבטים של סביבה ונוף, גבולות תכנון, וכן תכניות מתאר ברמות סטטוטוריות שונות, עליהן יש לתת את הדעת.

הצדדים סיכמו כי המתכננים יקדמו תכנית הגשה מפורטת להגשה תוך שישה חודשים לוועדה המחוזית, אשר תפרט, בין היתר, היבטי תחבורה וחיבורים בין ישן לחדש.

במקביל מתקיימים ברשות מקרקעי ישראל בימים אלה דיונים למתן הרשאה לאיזור תעסוקה ולוגיסטיקה נוסף, על שטח של כ-400 דונם, בכניסה המערבית לגן יבנה מכיוון כביש 4.

דרור אהרון ראש המועצה: "אלו שני עוגנים כלכליים משמעותיים שיתנו לגן יבנה זינוק כביר.  קידום התכנית הצפונית, שכוללת בין בשורות רבות נוספות ביצוע יציאה צפונית מגן יבנה, פארקים, תשתיות עיליות ותת-קרקעיות, פתרונות לטיהור שפכים ועוד,  היתה המנוף בבסיס מהלכים אלו".