הישג וניצחון חסר תקדים למועצה בבג"צ

6/04/2017
הישג וניצחון חסר תקדים למועצה בבג"צ (הגדל)

המועצה המקומית גן יבנה הגישה עתירה, אליה הצטרפו מספר רשויות נוספות, כנגד הדירוג החדש במדד הסוציו אקונומי שפרסם הלמ"ס בסוף 2016, שתוצאתו היתה מתבטאת  בהפחתת מיליוני שקלים בשירותים שניתנים לתושב, במענק האיזון, בתקציבי חינוך, תרבות, רווחה ועוד.

להגשת העתירה ע"י משרד עורכי דין עופר שפיר, קדמו דיונים רבים שקיים ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון עם הצוותים המשפטיים, ראשי מרכז השלטון המקומי והנהלתו, ורשויות נוספות שבחרו להצטרף לעתירה.

בית המשפט העליון החליט בצו ביניים שניתן ביום חמישי 23.3.17, להקפיא את הקיצוץ האמור, החל ב-1 ביוני 2017 ועד ליצירת מדד חוסן רשותי חדש  לדירוג הרשויות המקומיות, שישקף תמונת אמת לגביהן.

דרור אהרון ראש המועצה: "מדובר בבשורה של ממש לכלל הרשויות במדינה. זהו  הישג כנגד כל הסיכויים שכן להתמודד מול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ויתר משרדי הממשלה בעניין שכזה אינו פשוט, ובדרך כלל בית משפט לא נוטה להתערב בהחלטות מדינה. על פי אותו דירוג עלתה גן יבנה לכאורה מאשכול 6 לאשכול  7,   אלא שהלמ"ס מתבסס על חישובים סטטיסטיים שאינם אחידים ואינם מידתיים, במקום לבצע תחשיב אמיתי של מדד חברתי-כלכלי או חוסן רשותי. טיעונינו אלו התקבלו היום על ידי שופטי ביהמ"ש העליון"

דרור הוסיף והודה להודות לסגנו וממלא מקומו עו"ד סביון יניב על הכנת עיקרי הטיעונים והחישובים שהביאו את ביהמ"ש לקבל את ההחלטה , למשרד עו"ד  שפיר על ניהול התיק, ולמרכז השלטון המקומי,   שתמכו וחיזקו  את עמדת המועצה כצד משיב בתיק.